24 Eylül 2012 Pazartesi

Yeni Kumaşlarım

    


     Kumaş diye başlık attım ama parça kumaş mı deseydim bilemedim.Parçacıdan aldım çünkü.Bursa Kumaş Pazarı'da var burda ama hem fiyatı uygun hemde istediğim gibi kumaşları bulamıyorum.Çok şükür bir tane parçacım var.Büyük şehirlerin pazarlarındaki kumaşlar kadar olmasa da çeşidi bul fiyatı uygun.
     Uzun zamandır kumaş almayınca birden kendimi kaybettim.Okadar çok seçtimki taşıyamayacağımı anlayınca birazını bıraktım.Kumaştan pek anladığım söylenemez ama gayret ediyorum.Tabii deneme yanılma yoluyla.Ehh ziyan çok oluyor haliyle.Neyse bakın neler aldım



Bunlar şifonlarım.Mavi kuşlu olana bayıldım.Görür görmez tüm parçaları topladım.Siparişlerde kullanmayı düşünüyorum.Belki bir gömlek de bana dikerim.Çiçekli olanı Bursa Kumaş Pazarı'ndan metreyle aldım.Aradaki kaz ayağıda yine parça bir gömlek ancak çıkar.



     Eve gelince bu kuşlu kumaş hakkında çok düşündüm.Bir ara hiçbir şey dikmemeye bile karar veriyordum.Bir kaç görüşmenin ardından biraz ikna oldum gibi.Neden bahsettiğimi birazdan anlatıcam.




     İşte en sevdiklerimden biri.ne yapacağıma bile karar verdim.Hatta işim bittiğinde görüntü yukarıdakinden çok da farklı olmayacak. :)


 
     Bu da ipek kumaşım.Tam bir elbiselik.Hatta kolları için defolu başka bir parçadan yırttım.



     Yeşilin rengi tam çıkmamış.burda petrol mavisi gibi duruyor ana daha yeşil aslında.


     İşte asıl konu.Kumaşları alıp eve gelince bu kurukafalıları neden aldığımı sorguladım.Aslında o an kuzenlerim için bişeyler dikerim demiştim.Genç kızlar seviyor bu deseni.Ama sonra içinde suret bulunan kumaşlarla ilgili yorumlar aklıma geldi.Hatta yukarıdaki kuşlu kumaşda gözden çıkmak üzereydi.Tabii dikeceğim modelde daha çok atlet üstüne giyilen bluzlardan olacaktı.Bu tarz giyenlere karşı asla bir ön yargım yok yanlış anlama olmasın sakın,önyargım olsa bu kumaşı almazdım bile.Şuan bunları yazarken kendimi doğru anlatabilmek için nasıl kıvranıyorum anlatamam.
     Bir günahı yapmakla sebep olmak arasındaki bağlantıda gittim geldim sadece.Yanlış anlamayın lütfen her türlü islami kuralı kusursuz yapan biri değilim elbette.Sadece içim rahat olmadı.
     Önce eşimle sonrada fikrini önemsediğim bir kaç dostla istişare ettim.Neticede bu kumaşları kullanmamaya karar verdim.Ama atmaya da kıyamıyor insan.Yukarıda yazdıklarımdan sonra değerlendirmek isteyen varsa (kargo ödemeli) seve seve gönderebilirim.İsteyen çıkmazsada hayrolsun bakalım.

9 yorum:

HoBiHuZuR dedi ki...

ben isterim aslında kumaşlar çok güzel gerçekten ama suret konusuna takıldım bende dikkat ederim böyle detaylara tabi birinin hatırlatması yada öğretmesiyle yeniden tazelenir bilgilerim,,keşke açıklasaydınız namaz kılınmaz anlamında mı acaba ? suretlerden birşeyler yapılmaz konusu mu yoksa ? kıyafet dışında birşeyler yapılırsa ve bunda sorun olmazsa isterim ben,,tabi gönlünüze bırakıyorum...kumaşlarınız birbirinden hoş gerçekten mutlulukla kullanın...

HÜSNÜZAN dedi ki...

Sevgili HobiHuzur;aslında suret konusunda bilerek detaya girmedim.Bu konuda farklı görüşler mevcut.Benim dikkatimi çeken Peygamber efendimiz suretli kıyafetleri kullanmamış hatta bu tarz bir kumaşı minder maksatlı yani önemsenmeyecek bir konumda kullanmış.Suret bulunan odaya meleklerin girmeyeceğine dair hadis var fakat suret bulunan kıyafetle namaz kılınmaz diye ayrıca bilgi yok.Tabii odaya giremeyen melekler sana nasıl yaklaşsın? Ama ben giymek istiyorum namaz kılarken üstüme bişey alır örterim dersen bunada kimse bişey diyemez heralde.Daha detaylı bilgiye itimat ettiğin ilmihal kaynaklarından ulaşabilirsin arkadaşım.Kumaşları istiyorsan adres bilgilerini içeren bir mail atman yeterli.

AHLâM'DaN dedi ki...

sanırım ilk defa blogunuza misafir oldum.yazılarınızın samimi,paylaşımlarınızın güzelliği ile artık sürekli ziyaretcileriniz arasında olacağım...inş
kumaşlar konusunda size katılıyorum.ancak görüşler kişilerin yaşantısı ile orantılı değişebilir...
saygı duymak lazım değil mi?
sizi de beklerim..
izlemye alındın bile..
sevgiler ahlam:-)

HÜSNÜZAN dedi ki...

Sevgili Ahlam;hoşgeldin,ne iyi ettin de geldin.Güzel cümlelerinle tebesüm ettirdin.Görüşlere saygı duyduğum için bu kumaşları aldım ve tercih eden giyebilir dedim ama sonra kendi görüşümü dinleyip giymek isteyene ben aracılık etmeyim dedim.İnşaası devam eden bir müslüman olarak inandığım gibi yaşama gayretim devam ediyor.

Huzur Moda dedi ki...

bloğunuzu şimdi keşfettim iyikide etmişim

kuru kafa suret konusuna giriyorda peki martılarda mı o kategoride kelebekler mesela...

bence kuru kafa hariç namaz kılınır.

büyük geometrrik kumaşa bayıldım düz kesim eteği ifil ifil harika bir elbise canlandı hemen gözümde.

suhuba dedi ki...

Sealm çok güzeller. Evet kumaşçıda insan kendini kaybediyor ve niye aldım ki dediği şeyleri bile alabiliyor. Ama hepside birbirinden güzeller. Güle güle kullanın

dikisdersi dedi ki...

basen kumaş almak için dikiş diktigimi düşünüyorum :)kumaşlar çok güseller .fetva konusunda yetkili degilim ama sanırım suret olan kıyafetle namas kılınmas ...ama çok güseller:)güle güle dik ,giydir ...

KendindDik.com dedi ki...

Amaaan ben bayıldım! kurukafalar da çok komik :) çok sevdim :) bayılırım böyle deli deli şeylere. Ben günah münah anlamam kumaşlara talibim, şimdiden söyleyeyim :D

HÜSNÜZAN dedi ki...

KendinDik,ben kendi yorumumu yaptım gerisi tercihe açık zaten,adres bilgilerini mail at göndereyim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...