10 Ekim 2012 Çarşamba

İpek Elbise


     Bu yazın son düğünü de amcamın kızının.Dün kına gecesi vardı yarın düğün.Bu vesileyle kendime kına gecesi için elbise dikmeye karar verdim.Burada gördüğünüz kumaşıda alınca model arayışlarına başladım.Ama çok zorlandım.Kumaş az,süre az,yetenek az,cesaret az ... Bazı arkadaşlardan yardım istedim en azından nasıl kalıp kullanayım,dikerken nelere dikkat edeyim diye yoğunluklarından bana dönme imkanları olmadı.
     Sonunda bir sabah erken kalktım gün bugündür dedim netten bulduğum bir modele en yakın kalıpları çıkardım.kestim kumaşı ve öğlen namazı vaktinde durum aşağıdaki gibiydi:



     Bu görüntü bir gün boyunca salonumda kaldı.Ertesi gün etek kısmını yapmaya başladım.Yaptığım tek şey kumaşın geriye kalan desenli kısmını büzüp beline dikmek oldu.aynı günün akşamı da eşimle sohbet ederken arka fermuarını diktim.Kınadan bir gün önce de kuşağımı ve etek ucunu dikip ütüledim.
     Herşey bukadar güllük gülistanlık değildi tabii.İlk hatayı arka parçayı keserken tek parça kesmekle yaptım.İki parça olması gerekiyordu ki fermuar dikebileyim.O parça ziyan oldu tabii.Sonra manşetleri bitirdim sıra düğmeler de birde baktım ki biritleri yok.Bu modele de ilik evi olmaz tabii.Bende sonradan dikiverdim.Manşetleri sökmeyi göze alamadım.




     Bukadarla kalmadım tabii.Fermuarı çekince ne göreyim bir taraf diğerinden bir santim kadar uzun.Bel kısmını kuşak kapatacaktır dedim ama yakayı ne yapayım.El yordamıyla içe katlayıverdim oldu bitti.Kınadan sonra söküp yeniden dikeceğim tabii.Yada bir terziye mi versem çok gözümde büyüyor.Birde bitirdim dediğim bir işi yeniden ele almak zoruma gidiyor.



Bukadar hataya rağmen ben bu elbiseyi giydim arkadaşlar.Bu resimleri sizinle paylaşacak kadar özgüvenede sahibim yanii.Hatalarını beden başkası bilmiyordu zaten.Bunları zamanla düzelteceğime inanıyorum.Düzeltirim dimi?
Genellikle sade ve ağır renkli kıyafetler giyerim.Ama kına gecelerinde cenaze sahibi gibi kalıyordum.Birde kapalı tüm bayanların açıldığı bir ortamda tesettürlede şık olunabileceğini göstermek istedim.Bu kıyafeti bir daha giyermiyim bilmiyorum ama aldığım olumlu tepkiler beni mutlu etmeye yetti.
Bütüne dair resimlerimizde var elbette:
 
 
Hmmm  bencede üst beden biraz daraltılmalı ve etek ksımı yeniden ütülenmeli (kaç kişi ben söylemeden böyle düşündü)
 
 
 

6 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

tamda bende aynı şeyi söyleyecektim cnm üst beden darltılmalı:))ama iyi iş çıkartmışsın yılmamalısın

HÜSNÜZAN dedi ki...

Huzur Moda,pes ettiğim zamanlar daoluyor ama kumaşları görünce kendimi kaybediyorum

Unknown dedi ki...

Çok güzel gerçekten :) Ben de deneyeceğim

terzi mankeni dedi ki...

Çook çok hüzel olmuş, kumaş da harika :) ellerinize sağlık, bende hiç sevmem bozup da tekrar dikmeyi, çok yorucu oluyor :) sevgiler

Adsız dedi ki...

yeni dikdğin elbise bundan çok çok daha güzel ;)
bunun reninde anlaşamadık sanırım :)

HÜSNÜZAN dedi ki...

cemile yavuz,sonuçalrı bekliyorum

terzi-mankeni,teşekkürler(hala düzeltmedim)

cicleydi,ikisinin tarzı ayrı banada yeni diktiğim daha yakın zaten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...