21 Kasım 2011 Pazartesi

En Büyük Hayali Secdeye Gidebilmek!

     Öyle çarpıcı geldiki bu başlık.Yazıyı okumaya geçmeden uzun uzun tefekkür ettim.Önce hayallerimi gözden geçirdim.Güzel bir ev,iyi yetişmiş çocuklar,sevgi dolu eş ve daha bir çok dünyalık...
   
  Sonra secdelerim aklıma geldi."Hayalleri süsleyebiliyorsa secdeler, sahip olduğum bu nimetin neden farkında değilim" dedim.Çocuklardan kaçıp alelacele kıldığım namazlarım dikildi karşıma;utandım!!!
  
  Zaman gazetesinin haftasonu ekinde konuk ettiği engelli bir genç kızın hayaliydi secdeye varmak.Daha önce televizyonda da izlediğim ozaman da gözyaşlarımı tutamadığım bir öyküsü var Fatma Tatlı'nın.

kaynak:Zaman Gazetesi

  Allah'ın bedeniyle imtihan ettiği bir kul Fatma.O da önceleri anlamaya çalışmış bu imtihanı.Zorlanmış hatta."Allah'ım neden ben?" demiş.Sonra teyzesi namazla Kur'an 'la tanıştırmış. Ve bambaşka olmuş Fatma.

Ağır bir imtihana mı uğramak gerekiyor secdenin kıymetini anlamak için.Namazı dosdoğru kılmak için.

Günde 5 defa vardığımız seccadede hayali kurulacak kaç secdemiz oluyor Allah aşkına söyleyin.Ezberlenmiş bir zikri çabucak söyleyipte kaçmıyormuyuz dünyalıklara.
   Hangimiz "biraz daha kalsam" diyerek uzatıyoruz kıyamı,rukuyu,secdeyi...Gözyaşlarınız ıslatıyormu alnınızın değdiği yerleri...
"Ben geldim" diyor Fatma,namaza durunca.Ya siz ne diyorsunuz Rabbinize.
"Namaz; kulun Allah'a mektubudur diyor" M.İslamoğlu. Öyle kılınıyorki namazlar, zarfı gönderilmiş ama içinde mektubu yok.

Kulun miracı,Resulün gözünün nuru namaz bizim neyimiz acaba?
Fatmanın hayalinde bunları sordum kendime.Veremediğim cevapların altında ezildim.Birde size sormak istedim.
Namaz sizin neyiniz olur?

   

2 yorum:

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Tülerim diken diken oldu icim ürperdi okurken korkudan degil utanctan, fatma kardesimizin bu aziminden isteginden bu kadar özlemindenki bi cogumuzun eli ayagi tutuyorken namazlarimi biraz geciktirip henüz vakit var su isimide halledeyim derken bulmuyormuyuz kendimizi yada son 5 dk kala utandim kendimden hemde cok rabbim hepimize fatma kardesimiz gibi gönül gözümüzü acmayi nasip etsin insallah.. Sanada cok tsk ederim bu yaziyi ekledigin hepimizin buna ihtiyaci var diye düsünüyorum allah razi olsun canim..

Huzur Moda dedi ki...

hep farkındayız ama nefsımız hep ağır basıyor nefs denen o illetı yenmeyı nasip etsin Rab bim hepimize inş. çocuklardan kaçıp tavuk yem toplar gibi kıldığımız namazlar paçavra gibi yüzümüze atıldığında ne yapacaz baalım . Allah ım sen koru ....Fatmalardan salihalardan eyle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...