25 Mayıs 2013 Cumartesi

Cilbap-Abaya

 
 
İki post arası zaman bukadar mı hızlı geçer.Çekilen resimlere biriken cümlelere rağmen bilgisayarın başına oturup iki satır yazmak bukadar mı zor gelir.
 
Bazen haftaların nasıl geçtiğine şaşırıyorum.Oğlum okula gitmese günleri takip edemeyeceğim.
 
Son iki hafta biriken siparişlerle uğraştım.Ne zamandır beklettiğim işlerin başına geçtim ve maalesef hala bitiremedim.Çok şükür ki özel dikim kıyafet isteyenler zaman içinde artıyor.Tabii bunda düşük maaliyetin de etkisi var.
 
Düşük maaliyet demişken lafı fazla uzatmadan konuya gireceğim.Benim ürün projelerim hep kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda oluşur.Yine öyle oldu.
Çocukları parka indirirken,markete veya yakın bir komşuya giderken uzun uzun hazırlanmak para vermekten çekinmediğim tek tekstil ürünü olan manto(pardesü)mu giyip,ipek eşarbımı takmak istemiyordum.Daha pratik,sade ve bu sebeple ucuz alternatifler arıyordum.İstediğim fiyata bulamayınca pek çok arkadaşımın ve benim dikişe başlama sebebim olan "kendim yapayım" özgüveni geliverdi.
Aşağıda göreceğiniz ilk denemem olup benim açımdan yeterli puanı almıştır.Yazın gelmesiyle birlikte çocukların peşinden parklara giderken,"çayı annemlerde içelim" fikri gelipte hemen hazırlanmam gerekirken,başka şehirlerdeki yaylacılık kültürüne benzeyen bağcılık hevesiyle bağ-bahçe içinde dolaşırken rahatlıkla kullanabilirim.Satın alabileceğimden çok daha ucuz olduğu için kirletmekten ve yıkamaktan çekinmeyeceğim.
Bu sene hacca gidecek bir arkadaşım için taşlarla süslü modelini de yapacağım.İnşAllah bitince onuda paylaşacağım.Vee isteyene piyasanın oldukça altında bir fiyata yapabilirim.Sormak istedikleriniz için mail göndererek yada facebook adresinden ulaşabilirsiniz.
Resim kalitesi için kusura bakmayın.Akşamüstü olduğu için flaşlı çektim kumaş parlak gibi görünüyor ama değil.Yanımda resim çekecek kimsede olmayınca üzerimdeki halini çok zor çektim.
Daha iyi ışıkta resimler çektikçe face de yayınlarım.
 





 

 
 
 

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Çiçekler içinde

 
 
5 Mayıs pazar günü yeterince hazırlanamadığım A.Ö. sınavına girdim.Geçmiş sorulara bile bakmadığım için sonuçlardan pek ümitli değilim.Genel kültür ve muhakeme ile ne yapılırsa yaptım.Amacım finallere daha iyi hazırlanabilmek ama bu güzel kumaşlar biriken siparişler aklımı çeliyor.
 
Sınavdan sonra annemlerin bağına gittim.Çocuklarda çok sıkılmıştı iyi gelir diye düündüm.Birde benim küçük oğlan anneanne ve dede'den,dayı'dan,kuzenlerden ve sevdiği diğer herkesten ayrılırken feryat figan ağlamasa.Bütün apartman bizim geldiğimizi anlıyor.Yerin dibine geçiyorum.Çocuklar dışarı çıkarılınca anneler biraz rahat eder bense aksine daha fazla gerilip eve dönüyorum.
 
Akşam eve geldiğimizde yemek faslından sonra baktım çocuklar sakin oynuyor bende de hala bir miktar enerji var ve pazartesiden itibaren yoğun çalışma temposuna başlıycam kendime torpil geçeyim dedim.Önceki postta paylaştığım kumaşı basit bir bluz kalıbıyla kestim biçtim diktim.saat 10.30 gibi başladığımı varsayarsak saat tam 01.00 de bitirdim.
 
Bel kısmı hafif dar dizden bir karış yüksekte.Üzerimde fotoğraflayamadım maalesef ama lacivert pantolon lacivert şal ile kombinlemeyi düşünüyorum.Belki beline de bir kemer.
 
Merak ediyorum da yakaya biye uygularken düzünden yapılan dikişin arkada düzgün olmasını nasıl sağlıyorsunuz.Benimkinde arkada dikilemeyen yerler oluyor.
 


 
 
Yorumsuz geçmeyin noolur,en az yorum alan blogger ödülünü bana verecekler yoksa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...